energieneutraal kantoor Tiel

In acht maanden tijd is een energieneutraal kantoor gerealiseerd (van ontwerp tot oplevering) met een oppervlak van 525m2. Het oorspronkelijk idee was om het gehele kantoor circulair te ontwerpen, maar daar was de projecttijd te kort. Bij een volgend project willen we een totaal circulair ontwerp maken.

Door de korte doorlooptijd is een ontwikkelende aannemer, J.C. van Kessel Groep, gevraagd het ontwerp te realiseren met gebruikmaking van een houten spant systeem wat een ontwikkeling is bij van J.C. van Kessel.

Het ontwerp is vrij simpel. Twee parallelle volume worden verbonden door een facilitair deel (installaties, toiletten enz.) waar ook de entree is. Het kortere deel zal gebruikt worden voor vergader- en onderwijsdoeleinden. Het andere deel is opgedeeld in kantoorruimten.

De draagconstructie bestaat uit houten spanten met een houten dak, waarbij zoveel mogelijk in het zicht is gelaten.

De locatie in de Betuwe is zeker uniek te noemen, en om die reden zijn er grote panoramaramen aangebracht die een opwindende blik geven op de omringende schoonheid van de natuur.

Door de beperkte bouwhoogte en het sparen van de aanwezige bomen voegt het gebouw zich natuurlijk in zijn omgeving.




terug naar het projectenoverzicht